Contact

profielfoto Friso Raemaekers (foto: Jerry Lampen)

Friso.blog is een blog van Friso Raemaekers, Spoedeisende Hulp-verpleegkundige.
BIG-nummer: 69060814530

Wie is Friso?

Gedurende mijn gehele verpleegkundige professie lopen standaarden, terminologiestelsels en classificaties als een rode draad door mijn carrière.

In 2012 besloot ik om lid te worden van NANDA International en was meteen gegrepen door de passie en deskundigheid van de internationale leden en de rijkheid en het vernuft van de terminologie.
Gegevens die door verpleegkundigen en verzorgenden verzamelt worden, zullen omgezet moeten worden naar data. Pas dan kunnen de volgende stappen worden gezet naar beslissingsondersteuning en uiteindelijk artificiële intelligentie. Het is een innovatieve toepassing van informatietechnologie en data voor zorg en de zorgverlening.

Mijn grootste drijfveer om deze blog te starten is elke verpleegkundige te laten kennismaken met NANDA-I, NIC en NOC (NNN). Voor mij betekenen deze classificaties dat ze inspireren, verhelderen en preciseren. Ze geven eigenaarschap aan je eigen vak.

In Nederland hebben wij met een groep verpleegkundigen het Nederlandstalig NANDA-I Netwerk opgezet en de belangrijkste institutionele elementen hiervan ondergebracht bij de Stichting Verpleegkundige Diagnostiek, Interventies en Resultaten (Stichting VDIR).

Ik gun iedere verpleegkundige te kunnen werken met NANDA-I, NIC en NOC. Daarom geef ik op deze plek gratis tips en geef ik uitgebreidere trainingen of advies op maat aan professionals, aan zorginstellingen en aan beleidsinstituten in Nederland en België.

Nursing Quality Concept

Oosteinde 71-B
2548AL DEN HAAG
06 – 524 202 63


KvK: 767 923 74
BTW-ID NL00 3137 358 B 66
BANK NL31 ABNA 0867 9573 60

_________________________

Neem vrijblijvend contact met mij op: