Schrijf je nu in voor de MASTERCLASS verpleegkundige verslaglegging met NANDA, NIC en NOC

Nursing Interventions Classification (NIC), 8e editie (Bookreview)

Nursing Interventions Classification (NIC), 8e editie (Bookreview)

In juli 2023 werd de achtste editie van de Nursing Interventions Classification (NIC) gepubliceerd, wat een belangrijke gebeurtenis is voor de verpleegkundige zorg. Het boek helpt verpleegkundigen om behandelingen systematisch te organiseren.

Het is al de achtste keer dat NIC wordt uitgegeven, eerder was dat in 1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2013 en 2018. Door NIC kunnen verpleegkundigen hun kennis beter beheren en opzoeken om beslissingen te nemen en hun werk beter te organiseren.

In het boek wordt uitgelegd hoe het classificatiesysteem werkt en waarom het nuttig is. Het idee van classificatie is niet nieuw. Carl Linnaeus, een beroemde wetenschapper uit 1745, maakte een classificatie van planten, dieren en mineralen. Hij had ook een botanische tuin in Zweden waar hij 1300 plantensoorten volgens zijn classificatie organiseerde. Dat laat zien dat een classificatiesysteem altijd kan blijven groeien en veranderen, net als de tuin van Linnaeus.

De achtste editie van NIC heeft meer interventies dan voorheen, in totaal 614. Er zijn 60 nieuwe interventies toegevoegd en 231 interventies verbeterd. De herzieningen zijn gedaan op basis van nieuwe kennis en onderzoek vanuit de verplegingswetenschap. De interventies zijn onderverdeeld in categorieën en hebben unieke codering, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn en verpleegkundigen kunnen worden vergoed voor hun werk.

Het boek bevat ook informatie over hoeveel tijd en opleiding nodig is om elke interventie uit te voeren. Zo kunnen verpleegkundigen beter plannen en weten wat ze kunnen doen. Verder worden de interventies verbonden aan specifieke klinische aandoeningen, zodat verpleegkundigen beter kunnen begrijpen welke behandeling het beste is voor elke situatie.

Nursing Interventions Classification (NIC) is een waardevol boek voor verpleegkundigen. Het helpt hen om hun werk beter te organiseren en te begrijpen welke behandeling het beste is voor elke patiënt. Deze achtste editie is nog uitgebreider en inclusiever, en houdt rekening met sociale rechtvaardigheid. Het is een belangrijke bron voor verpleegkundigen om hun kennis te vergroten en hun zorg voor patiënten te verbeteren.

De Nederlandse vertaling is naar verwachting beschikbaar in 2024 en zal worden uitgegeven door BSL, onderdeel van Springer Media. De achtste editie van NIC zal snel daarna ook beschikbaar zijn voor ziekenhuizen, thuiszorg en andere zorginstellingen die een licentie hebben voor het gebruik van NANDA NIC en NOC in hun elektronische verslaglegging

Related Episodes